"Mire (is) jó egy szabadnap?"

Blog fejlesztés - vol2 - borítókép

Blog fejlesztés - vol2

Közzétéve: 2019.09.28. szombat | Szerző: Majoros Tamás

A múltkori markdown integráció után "vérszemet" kaptam, ezért nekiálltam pár módosításnak az oldallal kapcsolatban, amit már terveztem egy ideje, de vagy volt mindig fontosabb, vagy lusta voltam, tehát megmagyaráztam magamnak hogy van fontosabb.


Akkor álljon itt a változtatások listája:

  1. Sötét (éjszakai) módban a linkek színe változott, elhagytam a sárgát, maradt a klasszikus kék szín. Így talán letisztultabb.

  2. Az olvasni kívánt cikkre kattintva feltűnhet, hogy a cikket tartalmazó oldalról hiányzik a "SMARTBEE BLOG" cím, illetve a keresősáv. Ez utóbbi nem tűnt el, a bal oldali "menü" részre vándorolt, a címkék alá.

  3. A főoldalon lévő cikkek felsorolások jobb oldalán lévő címkék mérete, betűmérete kisebb lett.

  4. A profilkép alapesetben nem egy fénykép rólam, hanem egy LinkedIn badge, amivel van azonban egy kis gond. Nevezetesen az, hogy nem mindig működik, van amikor 999-es státuszkódot dob vissza. Utánaolvasva ez egy elég sok embernél, elég régóta előforduló anomália. Megoldásként azt találtam ki hogy mikor épp nem működik, akkor a profilképem jelenik meg helyette. Szóval ha egy szimpla képet látsz, az azt jelenti hogy a badge "rendetlenkedik". Ez a kép ugyan úgy megkattintható mint a LinkedIn badge, és egyébként a LinkedIn oldalamra dob.

  5. A motorháztető alatt is történt kisebb változás. Belekerült a blogmotorba egy "guest" mód, tehát ha cikket szeretnél írni az oldalra, elvileg semmi akadálya. Dobj rám egy mailt a tmsmajoros@gmail.com címre, és kapsz egy belépési kódot, amivel máris publikálhatsz vendégként, amennyiben az írás tartalma és stílusa megfelel az általam képviselt értékeknek. (Magyarul itt én vagyok a góré! 😄)

  6. A cikkek tetején ezentúl megjelenik a szerző neve is. Ez alapesetben én vagyok, de ha vendégként ír valaki, akkor annak meg kell adnia a nevét (vagy amilyen néven publikál). Ez a név fog megjelenni az Ő írása elején.

  7. A social linkek elé emoji-k kerültek, szerintem ez kicsit feldobja az unalmas linkeket, de nyilván ízlések és pofonok...


Hirtelen ennyi. Még pár dolog biztosan fog változni, fejlődni a jövőben, ahogy lesz időm. Persze igyekszem, hogy a fejlesztések ne menjenek a sebesség rovására.

Vissza
Vállalkozás Webfejlesztés Svelte Gondolatébresztő Egyéb Game CSSBattle
felfelé nyíl