"Melyik vállalkozások azok, amiknek nincs szüksége online jelenlétre? A cikk végére remélhetően erre mindenki választ kap."

Mit takar egy vállalkozás szempontjából az online jelenlét? - borítókép

Mit takar egy vállalkozás szempontjából az online jelenlét?

Közzétéve: 2019.06.02. vasárnap | Szerző: Majoros Tamás

Nagyon sok téveszmét vélek felfedezni a kis -és mikrovállakozások részéről az online jelenléttel kapcsolatban, illetve rengeteg kihagyatlan "ziccert", ki nem használt értékesítési csatornát látok akár helyi, akár más vállalkozások esetén. Beszéljünk most egy kicsit erről, kimondottan a szolgáltatásokat vagy termékeket értékesítő kkv-k szemszögéből.

A vállalkozásunk sikerének szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak az alábbiak:

  • a kapcsolatok építése,
  • új ügyfelek keresése,
  • meglévő ügyfelek megtartása

Fontos megérteni azt, hogy az online jelenlét nem egy weboldal, vagy egy facebook oldal. Egy "ökoszisztéma" amiben több online csatorna működik, kiegészítve és erősítve egymást.

Az online jelenlét három, igen fontos pillére a következő:

  • Online cégjegyzék (pl. Google cégem)
  • Közösségi oldal (facebook, twitter, instagram)
  • Weboldal

Ezek fogják alkotni a vállalkozásunk "digitális kirakatát", ahol kapcsolatba léphetünk a vásárlókkal/ügyfelekkel az interneten.

Online cégjegyzék:

A google cégem kiváló lehetőséget nyújt arra hogy megalapozzuk vállalkozásunk online jelenlétét. Rengetegen elmulasztják ennek lehetőségét, pedig egy ingyenes, egyszerűen beállítható (magyar nyelven elérhető) szolgáltatás, mellyel vállalkozásunk megjelenhet az interneten, illetve keresési szolgáltatásokban. Megadhatjuk cégünk elhelyezkedését, mely megjelenik a google maps-ban, fényképeket, adatokat tölthetünk fel, szerepelhet nyitvatartási időnk, vásárlói / ügyfél visszajelzések, értékelések stb. Jól hangzik ugye? Minimális idő ráfordításával elhelyezhetjük cégünket az online világban, lehetőséget adva ezzel a potenciális ügyfeleinknek hogy ránk találjanak. Lehetőség nyílik a ránk találónak hogy felhívja üzletünket, kérdéseket tegyen fel. Sokan kihagyják ezt a lépést. Látok több éve működő vállalkozásokat, google cégem online névjegyzék nélkül. Ők nem fognak megjelenni a felhasználó/vásárló mobiltelefonján, hogy értékeld a helyet, küldj be képet stb. A jó értékelések például segítenek kitűnni a versenytársak közül! Ezek a vállalkozások ennek az ingyenes online lehetőségnek az elmulasztásával garantáltan és bizonyítottan bevételtől esnek el!

Közösségi oldal (facebook):

Vegyük a legnépszerűbbet, a facebook-ot. Mit is írtam a legelején? Kapcsolatok építése, új ügyfelek szerzése, meglévő ügyfelek megtartása. Ezt kell megvalósítania egy közösségi oldalnak.

Először is, ha van céged, legyen céges oldalad.

NE privát oldal cégnévvel, amire szintén látni példát. Létre kell hozni egy céges facebook oldalt, mely kapcsolódik a privát oldaladhoz, de "dedikáltan", "hivatalosan üzleti". Más lehetőségeid vannak céges oldalként, mint magánszemélyként.

A céggel kapcsolatos információkat adjuk meg.

(kategória, név, vállalkozás adatai, névjegy, cégleírás stb.) Szintén van egy rakat negatív példa. Pl. nincs leírás a cégről, vagy/és nyitvatartási idő nincs megadva, telefonszám nincs vagy nem jó. Szánjuk rá az időt, csináljuk meg rendesen.

Tartalom.

Azok a vállalkozások vannak a legkönnyebb helyzetben, akik fizikai (offline) értelemben is rendelkeznek üzlettel, árusítanak valamit. Hiszen rendszeresen közzé tudnak tenni a hírfolyamban termékfotókat, akciók leírását, katalógusokat, termékleírásokat stb. Azt írtam közzé tudnak tenni? Közzé kell tenniük. Rendszeresen, hogy felkeltsék illetve fenntartsák az érdeklődést. Hogy kiemeljék a vállalkozásuk erősségeit. Hogy találkozzon a termékeikkel az ügyfél/vásárló. Nem árt szem előtt tartani azt a közhelyet, hogy egy kép többet mond ezer szónál. Használjunk képeket, videókat. Persze más vállalkozások esetében is rengeteg lehetőségünk van a figyelem felkeltésére. A lényeg hogy tartalmat állítsunk elő, ami értéket képvisel, felkelti a figyelmet, megmutatja vállalkozásunk erősségeit.

Az oldalunk kedvelői.

Kezdésnek kérjük meg privát facebook ismerőseinket, hogy kövessék/likeolják oldalunkat. Tapasztalatok alapján a privát ismerőseink 20%-át lehet így aktivizálni. Ez azonban még nem feltétlenül (sőt szinte biztos hogy nem) az az ügyfélkör, akik vásárlóink lesznek. Tehát olyan embereket kell megnyernünk, akik érdeklődési köre egybeesik a cégünk profiljával. Ez organikus módon egyre nehezebb, tehát érdemes (kötelező) kampányokat indítanunk.

Kampányok.

Jelen írásnak nem célja a kampányok szervezésének bemutatása, azonban egy olyan (fizetős) eszközt kapunk, amivel célzottan azt a potenciális vásárlóközönséget szólíthatjuk meg, akikből vásárlók lehetnek. Mindezt mérhető, nyomon követő, aktualizálható módon. Éljünk vele. Ha időnk, technikai felkészültségünk miatt nem tudunk foglalkozni vele, bízzunk meg szakembert! Már havi 10-15 ezer forintért találunk megbízható szakembert aki menedzseli oldalunkat.

Weboldal:

Egy saját weboldal teszi teljessé a vállalkozásunk online jelenlétét, "digitális kirakatunkat". Számos dolgot (mint a fenti példák is mutatják) lehet webhely nélkül csinálni, azonban előbb-utóbb felmerül egy saját "internetes otthon" kiépítésének gondolata. Ez egy vállalkozás esetében egy olyan központi hely, ahol az ügyfelek mindent egy helyen megtalálnak, információt szerezhetnek vállalkozásunkról, tájékozódhatnak rólunk, megnézhetik referenciáinkat, közvetlen módon kapcsolatba léphetnek velünk és így tovább. Bizonyos típusú vállalkozásoknál megadhatjuk a lehetőséget hogy vásárlói véleményeket tegyenek közzé oldalunkon, időpontot foglaljanak, rendeljenek stb. A lehetőségek száma szinte végtelen. 

Mielőtt megtervezi webhelyét, fontos eldönteni mit szeretne, hogy ott csináljanak a látogatók. Szimplán csak informálódjanak? Felhívják Önt? Hírlevélre iratkozzanak fel? Foglaljanak időpontot? Vásároljanak? Tudják hol található az üzlete és oda tudjanak navigálni?

Természetesen ez jóval bonyolultabb és összetettebb dolog mint egy facebook oldal létrehozása, ezért mindenféleképpen szakember bevonását igényli.

Összegzés: A digitális jelenlét mára már nem csupán a vállalkozások fejlődésének, de a fennmaradásának is egyik alappillére. Ezt bármely Iparkamara képviselője alátámasztja, valószínűleg hozzátéve azt is hogy "az utolsó utáni pillanatban vagyunk". Fontosságát egyetlen szakember sem győzi hangsúlyozni. Írásom igen felszínes, figyelemfelkeltő jellegű, a téma felszínét "kapirgálva meg" csupán. De remélem felkeltettem vele néhány ember érdeklődését, és elgondolkoztat pár vállalkozót, hogy milyen irányba, hogyan lépjen tovább. Mondjuk ki végre, hogy nincs olyan típusú vállalkozás, melynek nem fontos az online jelenlét.

Vissza
Vállalkozás Webfejlesztés Svelte Gondolatébresztő Egyéb Game CSSBattle
felfelé nyíl