"Ismét történt némi változás, leginkább UI/UX terén..."

Blog fejlesztés - vol3 - borítókép

Blog fejlesztés - vol3

Közzétéve: 2019.10.20. vasárnap | Szerző: Majoros Tamás

Ismét változott pár dolog, már nem annyira "minimál" a blog, de úgy éreztem a használhatóság és a felhasználói élmény miatt pár dolgon változtatnom kell. A java része a felhasználói felületet illetve a megjelenést érinti, de minimális változások történtek a motorháztető alatt is.

Akkor lássuk ismét a változások listáját:

  • Ami elsőre feltűnhet az a fix menübár az oldal tetején. Ide került a Home gomb, a keresősáv illetve a világos/sötét téma választó gomb is. Azt hiszem nem érdemel magyarázatot miért is praktikusabb így.
  • A blog "neve" (Smartbee Blog) a bal oldali sáv tetejére került desktop módban, ez jelenleg egy SVG kép. Mobil nézetben ez a "logo" a felső menüsávba kerül át, a keresőmező helyére.
  • A LinkedIn badge nem igazán váltotta be a reményeket, most egy bitmoji látható a helyén, ami elvileg rám hasonlít... Lehetőség van arra hogy a profilkép dinamikusan változzon, jelenleg ez annyiban kimerül hogy a már nálunk is népszerűségnek örvendő Halloween 🎃🎃🎃 napján a profilkép automatikusan átvált egy másikra.
  • A kategóriák szekció gyakorlatilag változatlan, azonban a rendelkezésre álló területet másképp töltik ki, így:
.categories {
  display: flex;
  flex-direction: row;
  justify-content: space-around;
}
  • A social linkek teljesen megváltoztak, az eddigi megoldás helyére a fontawesome ingyenes ikonjai kerültek melyek .svg változatát használtam fel.
  • Pótoltam a hiányosságot mely az impresszum tekintetében fennállt. Az időfaktor miatt ez egyenlőre egy korábbi, Bootstrap4 felhasználásával készült különálló html oldal. Ez később változni fog, "normálisan" meg lesz csinálva.
  • mobil nézetben némi lefelé görgetést követően megjelenik egy alsó menüsáv. Itt található meg ilyenkor a keresőmező, a lap tetejére ugrás gomb, illetve látható egy menü gomb is, melyet megérintve felcsúszik a menü, és megjelennek a választható kategóriák. Ebből kifolyólag értelemszerűen a profilkép alatt mobil nézetben már nem láthatóak.

Remélem hogy változások egyszerűbbé, használhatóbbá teszik a blog kezelését, használatát. Ha véleményed, ötleted van, vagy szeretnél te is publikálni, dobj rám egy mailt.

Vissza
Vállalkozás Webfejlesztés Svelte Gondolatébresztő Egyéb Game CSSBattle
felfelé nyíl