"Pár gondolat arról, miért is alap digitalizált társadalmunkban hogy a vállalkozásod rendelkezzen weboldallal."

Miért megkerülhetetlen egy saját weboldal? - borítókép

Miért megkerülhetetlen egy saját weboldal?

Közzétéve: 2019.10.21. hétfő | Szerző: Majoros Tamás

Miért weboldal?

Ha valamire kíváncsi vagy, utána szeretnél nézni, le szeretnél ellenőrizni egy vállalkozást vagy céget, egy termék vagy szolgáltatás árát szeretnéd tudni, hol kezded a keresést? Hogyan fogsz hozzá?

A kérdés költői, mindenki tudja a választ. Beírjuk a kérdést a keresőbe, válaszként pedig többnyire weboldalak linkjeit kapjuk.

Szeretném pár gondolatban összeszedni, miért is kikerülhetetlen egy weboldal akár egy vállalkozás, szervezet, rendezvény szempontjából is.

Bemutatja a vállalkozásod

Egyetlen közösségi oldal sem képes olyan mélységben megmutatni vállakozásod, mint egy saját, személyre szabott üzleti bemutatkozó weboldal. Ráadásul az elmúlt időszak visszhangot kiváltó eseményei miatt ezek az oldalak (pl. a facebook) sokat veszítettek hitelességükből, nem beszélve arról hogy ki vannak téve az üzemeltető általi időszakos változásoknak, módosításoknak. Menj biztosra, legyen saját oldalad!

Hatásos reklámfelület

Látogatókat vonz, csökkenti a vállalkozás függőségét egyéb médiumok felületeitől. Futtatsz hirdetéseket reklámújságokban, szórólapokon, rádióban? Milyen eredménnyel? Mennyiért? Egy weboldal látogatottsága mérhető, költségei már közepes távon kisebbek mint egy hagyományos hirdetési felületnek. Ráadásul online felületen pillanatok alatt tudsz reagálni ha változás áll be az üzletben. Mindig naprakész lehetsz.

A konkurenciának már van

Ma már egy vállalkozás sikerének – sőt, az idő előrehaladtával egyre inkább működésének – egyik alappillére az online megjelenés, legyen szó szinte bármilyen termékről vagy szolgáltatásról. Hangzatosnak tűnhet, de igaz: ha nem tartod a lépést, behozhatatlan hátrányba kerülsz, legyen bármilyen jó a szolgáltatás vagy a termék. Nem elég tudni azt hogy a cég létezik; meg kell azt mutatni, bárki számára elérhetővé kell tenni.

...Valljuk be, egy cég nem tűnik túl hitelesnek, ha nincs egy weboldala. Ha valaki szeretne minél többet megtudni a vállalkozásodról, akkor szinte biztos, hogy egy Google kereséssel fog indítani. Nem néz ki túl jól, ha ebben az esetben nem talál weboldalt a cégedhez. - thebusinnes.blog.hu

A láthatóság létkérdés a vállalkozások számára.

Tény:

A magyar kis- és középvállalkozásoknak (kkv) csupán fele aktív digitálisan, több mint felének honlapja sincs egy friss felmérés szerint. Szakértők mobilra optimalizált weboldal létrehozását javasolják a kkv-szektornak. Miközben zajlik a legújabb ipari forradalom, és rohamosan digitalizálódik a gazdaság, a magyarországi mikro- és kisvállalkozásoknak több mint felének még internetes honlapja sincs.

Vissza
Vállalkozás Webfejlesztés Svelte Gondolatébresztő Egyéb Game CSSBattle
felfelé nyíl